Ципуро

Tsipouro (наричано още ракия в България, грапа в Италия) е високоалкохолна гроздова напитка от  Гърция с от 40% до около 45% алкохолно съдържание . Най-висококачественото гръцко Ципуро се произвежда в  Тирнавос. Заслуга за уникалния аромат и неповторим вкус на дестилата имат големия брои  местни мускатови масиви. Безспорен знак за признание на качеството на продукта  е регистрирането на Ципуро от Тирнавос  по географски произход, защитен от Европейския съюз.

Според историята, първото производство на Ципуро е дело на гръцки монаси ,около 14-ти век в Света гора –Македония ,Гърция. В зависимост от времето на годината,гърците консумират Ципуро или като аперетив или като топла напитка, като в зависимост от времето на деня, той замества пиенето на кафе или вино. Обикновено се сервира в малки чашки, много студено, често с мезе , фета сирене, маслини, или придружаващите халва или други десерти в ресторантите.

Исидорос Арванитис, създателят на Узо Пломари, съчетава своя опит с най-качествения мускат от Тирнавос. Полученият превъзходен дистилат се предлага в характерните за Пломари бутилка и форма на етикета.
Ципуро от Тирнавос на Исидорос Арванитис запазва перфектно аромата на мускатовото грозде. Мекият вкус изпъква, когато се консумира охладено до 10-14 градуса или с лед. Подходящо е да се комбинира с различни предястия и салати.
Без съдържание на анасон.

Категории: Храни и напитки, Алкохол

Намерете в: ЛЕОПАРД ТРЕЙДИНГ


Да Не

Подобни продукти и услуги

Бяло вино – чаша

Цена: 4.50 лв.

Червено вино – чаша

Цена: 4.50 лв.

Кастра Руба Пендар 2007г.

Цена: 22.00 лв.

Шардоне Менада

Цена: 4.00 лв.

Сакар Каберне и Сира

Цена: 17.20 лв.

МЕТАКСА

Абсент

Йегермайстер

1 2 3 4 » 

Новини

Близо 14 000 деца напуснали училище минала година

28.04.2015 13:16Източник: Dariknews.bg

13 800 деца са напуснали общообразователните школа през учебната 2013/2014 година. От тях 11 800 са напусналите ученици в основното образование, ...

Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански

28.04.2015 12:02Източник: Dariknews.bg

ТИР, превозващ жито за Гърция, се преобърна на главен път Е-79 край Сандански. 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е ...